Метеоролозите на ООН прогнозират през следващите пет години. Средната температура, според

...
Метеоролозите на ООН прогнозират през следващите пет години. Средната температура, според
Коментари Харесай

Учени: Глобалното затопляне ще достигне своя пик между 2021 г. и 2025 г.

Метеоролозите на Организация на обединените нации предвиждат през идващите пет години.  Средната температура, съгласно тях ще надвишава тази през 2016 година, която в този момент е преди всичко в листата. Това заяви в Женева Световната метеорологична организация (WMO), профилирана организация на Организация на обединените нации, осведоми ТАСС. „ Има 90% гаранция, че най-малко една година сред 2021 година и 2025 година ще бъде най-топлата , като по този метод ще измести 2016 година от първото място “, показва WMO. Организацията се базира на изследване, извършено от Службата на Обединеното кралство, което служи като " водещ център за сходни прогнози " на СМО.
Авторите на проучването заключават, че междинната повърхностна температура на сушата и морето през всяка година от настоящия 5-годишен интервал ще бъде най-малко с един градус по Целзий по-висока от температурните стойности от доиндустриалната епоха. Освен това, специалистите предвиждат по-влажно време в районите с висока географска широчина и в региона на Сахел, както и нараснала интензивност на циклоните в Атлантическия океан.
 Сградите край Босфора може да се окажат под вода поради световното стопляне Сградите край Босфора може да се окажат под вода поради световното стопляне
Сградите край Босфора може да се окажат потопени под вода заради световното стопляне. Това оповестява " Хюриет дейли нюз ", цитирайки парл...
Коментирайки констатациите на климатолозите, генералният секретар на Световната здравна организация (СЗО) Петери Таалас отбеляза, че " това не са единствено статистически данни ", защото " повишението на температурите значи размразяване на лед, повишение на морското ниво, повече горещи талази и други рискови метеорологични събития ". Изследването е следващият апел за " понижаване на излъчванията на парникови газове и реализиране на индиферентност на въглерода ", сподели Таалас. В тази връзка, WMO напомни, че през 2020 година, която беше измежду трите най-топли години в историята на наблюденията на времето и климата, междинната температура беше с 1,2 градуса по-висока от базовите стойности от доиндустриалната епоха .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР